Şehidimiz BATUHAN ERGİN...

Şehidimiz BATUHAN ERGİN...

10.03.2017 15110

ŞEHİT BATUHAN ERGİN

                Şehit Batuhan ERGİN,  Deniz-Ahmet ERGİN çiftinin 2. Çocuğu olarak 29 Kasım 1995 tarihinde İstanbul-Bahçelievler’de dünyaya geldi.  İlköğrenimini  Şair Behçet Kemal İlköğretim okulunda tamamladı.

Başarılı bir öğrenci olmasına rağmen ortaokulu bitirdikten sonra kendi isteğiyle liseye devam etmeyip Kapalıçarşı’da Sadekârlık yapmaya başladı ve kısa zamanda usta bir Sadekâr oldu.

Vatanî görevini gönüllü komando olarak yaptı. Acemi birliğini, Türk Silahlı Kuvvetleri´nin tek hava indirme birliği olan Kayseri´deki 1. Komando Tugayı’nda yaptıktan sonra usta birliğini de Bitlis-Tatvan 10. Komando Tugay Komutanlığında üstün başarı ve Takdirle tamamlayarak 13 Mayıs 2016 tarihinde terhis oldu.

15 Temmuz 2016 gecesi  FETÖ’nün hain darbe girişimi esnasında kalkışmaya engel olmak ve Millî iradeye sahip çıkmak için “EVE ERZAK ALMAYA DEĞİL. VATANA SAHİP ÇIKMAYA GELDİK’’  diyerek Boğaziçi Köprüsü girişindeki direnişe katıldı. Boğaziçi Köprüsü’nün üstünde haince pusuya yatan bir darbeci tarafından keskin nişancı tüfeğiyle kalbinden vurularak 21 yaşında şehit oldu.

 

Şehit olana kadar annesi, babası ve ağabeyi Berke ile birlikte Ortaköy’deki evlerinde ikamet etmiştir. Şehidimizin kabri Ortaköy Mezarlığındadır. Ruhu şâd olsun.